Πληκτρολογήστε εδώ

Bio

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΧΑΤΖΑΚΗ

Managing Director and Head of Education

Η Εμμανουέλα Χατζάκη, διευθύνων σύμβουλος της Chinese For You και Head of Education, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ελάχιστους δασκάλους κινέζικων στην Ελλάδα που κατέχουν την ανώτερη πιστοποίηση HSK6, και η μόνη που κυκλοφορεί την δική της σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων κινέζικης γλώσσας.

Η αγάπη της Εμμανουέλας για τον κινέζικο πολιτισμό ξεκίνησε το 2007, όταν έχοντας πάρει ήδη πιστοποιήσεις ανώτερης γλωσσομάθειας σε γλώσσες όπως Αγγλικά, Γερμανικά και Ρωσικά, αναζητούσε την έμπνευση για την ενασχόλησή της με μια ακόμη νέα ξένη γλώσσα. Έτσι, κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήρθε σε επαφή με την κινέζικη γλώσσα στα πλαίσια των μαθημάτων της σχολής, και από τότε το πάθος της για αυτόν τον πολιτισμό έγινε ταξίδι ζωής.

emmanouela-chatzaki

Στην αρχή η εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας ήταν μεγάλη πρόκληση καθώς τα μαθήματα τα έκαναν κυρίως κινέζοι δάσκαλοι που μικρή εμπειρία είχαν στα ελληνικά και την ελληνική νοοτροπία. Χρειάστηκε μεγάλος προσωπικός ζήλος και αφοσίωση για να κατακτήσει την κινέζικη γλώσσα, και αυτή η εμπειρία αποτέλεσε έναυσμα για την απόφαση της να ασχοληθεί επαγγελματικά με την διδασκαλία των κινέζικων στην Ελλάδα.

Όραμα της εξαρχής ήταν να φτιάξει ένα εκπαιδευτικό σύστημα διδασκαλίας της κινέζικης γλώσσας προσαρμοσμένο στις ανάγκες, την ιδιοσυγκρασία και τις ιδιαιτερότητες των Ελλήνων μαθητών. Τα μαθήματα κινέζικων έπρεπε να είναι εύκολα, διασκεδαστικά, γρήγορα και αποτελεσματικά. Για να το καταφέρει αυτό ήξερε πως έπρεπε να ζήσει και να σπουδάσει η ίδια για κάποιο χρονικό διάστημα στην ίδια την χώρα της Κίνας.

Το 2012 ξεκίνησε τις επίσημες σπουδές της Κινέζικη γλώσσα και πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Γλώσσας και Πολιτισμού του Πεκίνου στην Κίνα (BLCU- 北京语言大学), ενώ το 2013 πήρε το ανώτερο πτυχίο κινέζικης γλωσσομάθειας (HSK6). Το ταξίδι αυτό αποτελεί κορωνύδα των σπουδών της καθώς της έδωσε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή τόσο με τον κινέζικο πολιτισμό και φιλοσοφία, όσο και με τους ίδιους τους ανθρώπους της χώρας, γεγονός που την βοήθησε να καταλάβει ακόμα καλύτερα την ουσία της γλώσσας αυτής.

Μέσα σε λίγα χρόνια μετά την επιστροφή της από την Κίνα, Η Εμμανουέλα άνοιξε το δικό της κέντρο εκπαίδευσης κινέζικης γλώσσας στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Chinese For You, ενώ γρήγορα αναδείχθηκε και ως μία από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες διερμηνείς της κινέζικης γλώσσας. Ως δασκάλα κινέζικων αναλαμβάνει πλέον την διδασκαλία κυρίως σε ανώτερα επίπεδα εξετάσεων HSK, ή ακόμα, υποστηρίζει την επιμόρφωση νέων δασκάλων κινεζικών που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα και επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην δική της μεθοδολογία μαθήματος κινέζικων.

Έχοντας σήμερα πάνω από εκατό μαθητές, το Chinese For You αποτελεί πανελλήνια ένα από τα καλύτερα κέντρα εκπαίδευσης κινέζικης γλώσσας. Οι μαθητές, ενήλικες και παιδιά, μπορούν να παρακολουθήσουν κινέζικα μαθήματα δια ζώσης ή και μέσω skype. Το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθούν όλοι οι δάσκαλοι κινέζικων είναι βασισμένο στο αυθεντικό εκπαιδευτικό σύστημα διδασκαλίας της Κίνας, όπως το είχε ζήσει η Εμμανουέλα κατά της διάρκεια των σπουδών της στην Κίνα, με μικρές διαμορφώσεις ώστε να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών της στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της δημιουργίας ενός σύγχρονου και προσαρμοσμένου εκπαιδευτικού συστήματος κινέζικης διδασκαλίας στην Ελλάδα, η Εμμανουέλα σε συνεργασία με μία έμπειρη ομάδα δασκάλων κινέζικων, δημιούργησαν την πρώτη ελληνική εκπαιδευτική σειρά βιβλίων εκμάθησης κινέζικης γλώσσας. Τα βιβλία μπορεί να τα βρει κανείς και σε διάφορα βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα καθώς χρησιμοποιούνται ως βασικά εγχειρίδια κινέζικης γλωσσομάθειας και από άλλους καθηγητές στη χώρα.

Το Chinese For You σήμερα, εκτός από μαθήματα κινέζικων, προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών κινέζικης γλώσσας. Μεταφράσεις, διερμηνείες, υποστήριξη για σπουδές στη Κίνα και διοργάνωση σεμιναρίων για επαγγελματική δραστηριότητα στη Κίνα είναι μόνο λίγες από τις δράσεις του. Επιμελητήρια, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, μεγάλα μεσιτικά ή τουριστικά γραφεία την εμπιστεύονται πιστά για κάθε ανάγκη τους που μπορεί να σχετίζεται με την κινέζικη αγορά και γλώσσα.

Η Εμμανουέλα, αν και έμπειρη πλέον επιχειρηματίας και δασκάλα κινέζικης γλώσσας, συνεχίζει με την ίδια αφοσίωση και αγάπη να επιμορφώνει τόσο τον εαυτό της, όσο και τους συνεργάτες της, με ειδικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις πάνω στην διδασκαλία των κινέζικων ως ξένη γλώσσα. Μάλιστα, το 2017 διακρίθηκε ως υπότροφος του Ινστιτούτου Κομφούκιου για πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη διδασκαλία της κινέζικης γλώσσας στο πανεπιστήμιο BICC – 北京国际汉语学院 του Πεκίνου, επιλέχτηκε ανάμεσα σε δεκάδες συμμετέχοντες να εκφωνήσει η ίδια στα κινέζικα τον λόγο κατά την τελετή λήξης του προγράμματος.

Για την Εμμανουέλα τα μαθήματα κινέζικων εξακολουθούν να αποτελούν τη μεγάλη της αγάπη ακόμα και σήμερα, και για αυτό καθημερινά βρίσκει δημιουργικούς και σύχρονους τρόπους να κάνει την διδασκαλία και εκμάθηση των ιδεογραμμάτων μια διαδικασία γεμάτη από παιχνίδι και θέατρο. Θα την βρείτε να διδάσκει κινέζικα με πάθος στο εκπαιδευτικό της κέντρο στο Ηράκλειο της Κρήτης, Chinese For You, ή online να διδάσκει σε μαθητές από όλο τον κόσμο μέσω SKYPE.

 Σπουδές:

2023 Υπότροφος για μετεκπαίδευση στη διδασκαλία της κινέζικης ως ξένης γλώσσας στο παν/μιο SWUFE – 西南财经大学

 

2022 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗς ΚΙΝΕΖΙΚΗς ΓΛΩΣΣΑς ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ

 

2017 Υπότροφος του Ινστιτούτου Κομφούκιου για μετεκπαίδευση στη διδασκαλία της κινέζικης γλώσσας στο παν/μιο BICC – 北京国际汉语学院 του Πεκίνου

 

2013 ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ HSK 6

 

2012 σπουδές στην Κινέζικη γλώσσα και πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Γλώσσας και Πολιτισμού του Πεκίνου στην Κίνα (BLCU- 北京语言大学)

 

2011 Strategy and Business Planning στο London School of Economics του Λονδίνου

2011 Strategic Planning for the Small Business στο City University του Λονδίνου

 

2009: Υποτροφία από την Κυβέρνηση της Ταιβάν για σπουδές στην κινέζικη γλώσσα και τον πολιτισμό, μέσω της διαδραστικής επαφής με εγχώριους φορείς και ντόπιους κατοίκους.

 

2007-2009 ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο