Πληκτρολογήστε εδώ

Κορεάτικα Μαθήματα

Η αγάπη μας για τον ασιατικό πολιτισμό επεκτείνεται μέχρι και την Κορέα.
Το Chinese for you τώρα παρέχει και μαθήματα κορεάτικων!
Η κορεάτικη γλώσσα και ο κορεάτικος πολιτισμός θα σε μαγέψουν. Τα κορεάτικα είναι γλώσσα που διαθέτει αλφάβητο, γεγονός που τα διαφοροποιεί σημαντικά από τα κινέζικα τα οποία έχουν ιδεογράμματα. Τα κορεάτικα είναι η επίσημη γλώσσα τόσο της Βόρειας όσο και της Νότιας.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 78 εκατομμύρια παγκοσμίως που ομιλούν την κορεάτικη γλώσσα.

Πέρα από την k- pop και το k- drama τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλή και στην χώρα μας, η Κορέα είναι από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις παγκοσμίως. Οι σχέσεις της Κορέας με την Ελλάδας ήταν ανέκαθεν φιλικές και στενές. Οπότε η εκμάθηση των Κορεάτικων ανοίγει νέους ορίζοντες και σου παρέχει προοπτικές για εργασία, ταξίδια και σπουδές.

Διπλώματα και πιστοποιήσεις κορεάτικων

  • TOPIK I περιλαμβάνει τα: επίπεδο 1, επίπεδο 2, επίπεδο 3
  • TOPIK II περιλαμβάνει τα: επίπεδο 4, επίπεδο 5, επίπεδο 6

 

Επίπεδο 1

Στο επίπεδο αυτό, ο σπουδαστής κατέχει βασικές γλωσσικές δεξιότητες που απαιτούνται για την καθημερινή ζωή. Μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του, την οικογένειά του, τον καιρό, να ψωνίσει σε καταστήματα, να παραγγείλει σε ένα εστιατόριο κλπ. Ο σπουδαστής κατέχει περί τις 800 λέξεις καθώς και βασική γραμματική.  Μπορεί να δομίσει απλές προτάσεις και να κατανοήσει απλούς διαλόγους.

Επίπεδο 2

Ο σπουδαστής είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις, να εκτελέσει βασικές συναλλαγές σε ταχυδρομεία, τράπεζες, νοσοκομεία κλπ. Μπορεί να μιλήσει για τα χόμπι, τις ασχολίες και το καθημερινό του πρόγραμμα.  Ο σπουδαστής κατέχει περι τις 1.500- 2.000 λέξεις. Μπορεί να χρησιμοποιήσει την κορεατική γλώσσα κατάλληλα σύμφωνα με επίσημες και ανεπίσημες περιστάσεις.

Επίπεδο 3

Ο σπουδαστής μπορεί να αντιμετωπίσει ομαλά μια πληθώρα ζητημάτων στην καθημερινή ζωή και να τα διευθετήσει χρησιμοποιώντας την κορεάτικη γλώσσα.  Μπορεί να εξηγήσει, να περιγράψει και να εκφράσει τη γνώμη του σε επίπεδο παραγράφου για διάφορα κοινωνικά θέματα όπως επαγγέλματα, εκδηλώσεις, χώρες, πολιτισμούς κ.λπ. Ο σπουδαστής κατέχει περι τις 2.000- 2.500 λέξεις.  Μπορεί να κατανοήσει τις βασικές διαφορές μεταξύ γραπτών και προφορικών κειμένων και να τα παράγει ανάλογα.

Επίπεδο 4

Ο σπουδαστής μπορεί να κατανοήσει σχετικά εύκολες ειδήσεις, άρθρα εφημερίδων, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πιο κοινές ιδιωματικές εκφράσεις της κορεάτικης γλώσσας και  να συμμετέχει σε συζητήσεις για συγκεκριμένα και αφηρημένα θέματα. Είναι σε θέση να συντάξει σύντομα έγγραφα και εκθέσεις. 

Επίπεδο 5

Ο σπουδαστής μπορεί να κατανοήσει και να εκφράσει τις απόψεις του για άγνωστα θέματα όπως η πολιτική, η οικονομία και ο πολιτισμός. Μπορεί να χρησιμοποιήσει την κορεάτικη γλώσσα κατάλληλα σε επίσημο και ανεπίσημο ύφος, στον γραπτό και τον προφορικό λόγο. Είναι σε θέση να μπορεί να κατανοήσει και να δομησει επιχειρήματα, αναφορές, λογοτεχνικά έργα, να συμμετέχει σε συνεντεύξεις και συζητήσεις.

Επίπεδο 6

Ο σπουδαστής μπορεί μπορεί με άνεση να εκτελεί σύνθετες γλωσσικές λειτουργίες.  Μπορεί να κατανοήσει γραπτές και προφορικές πληροφορίες στα Κορεάτικα. Εκφράζεται με άνεση τόσο προφορικά, όσο και γραπτά. Μπορεί να κατανοήσει και να εκφράσει τις απόψεις του για άγνωστα θέματα σχετικά με την πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό. Μπορεί να εκτελέσει άπταιστα τις περισσότερες γλωσσικές δεξιότητες και έχει άνεση στην έκφραση.