Πληκτρολογήστε εδώ

post

6+1 λόγοι να μάθεις κινέζικα

6+1 λόγοι να μάθεις κινέζικα

Ψάχνεις να μάθεις μία καινούργια ξένη γλώσσα, χωρίς φυσικά αυτή να είναι τα ισπανικά, γιατί τα έχεις σιχαθεί από το πολύ νέτφλιξ; Αν ναι, τότε μη το σκέφτεσαι  και ξεκίνα κινέζικα! Και αν τώρα αναρωτιέσαι, «γιατί να μάθω κινέζικα;», ρίξε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο για να πεισθείς.

  1. Τα κινέζικα μην τα υποτιμάς, καθώς είναι η πιο συχνά ομιλούμενη γλώσσα μετά τα αγγλικά, και για να καταλάβεις καλύτερα σε αριθμούς, τη μιλάνε περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα κινέζικα είναι μία πολύ καλή επένδυση στους περισσότερους τομείς και ειδικότερα στον εργασιακό χώρο, καθώς σου προσφέρουν ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες γλώσσες.
  2. Συν τοις άλλοις η Κίνα αποτελεί μία τεράστια οικονομική δύναμη και η κινέζικη τουριστική αγορά είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο, επομένως αντιλαμβάνεσαι ότι σίγουρα θα μπορούσες να απορροφηθείς επαγγελματικά είτε στον τουριστικό είτε σε κάποιον άλλον τομέα στην Κίνα και να αμείβεσαι πολύ καλά.
  3. Και αν δε θέλεις να ξενιτευτείς, έχε υπόψιν σου, ότι οι επενδύσεις των Κινέζων στην ελληνική αγορά όλο και αυξάνονται, καθώς οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας είναι πολύ στενές, γεγονός που σημαίνει πως το να γνωρίζεις κινέζικα θα είναι ένα πολύ σημαντικό μελλοντικό skill στη χώρα μας.
  4. Και αν ακόμη δεν έχεις πειστεί, εξακολουθώντας ακόμη να αναρωτιέσαι, «γιατί να μάθω κινέζικα», σκέψου πως μέσα από τα μαθήματα κινέζικων μπορείς να ανακαλύψεις τον θαυμαστό κινέζικο πολιτισμό, ώστε όταν ταξιδέψεις στην Κίνα, που είναι φυσικά και μία από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας, να είσαι εξοικειωμένος με την κινέζικη κουλτούρα.
  5. Η Κίνα είναι διάσημη και για την γαστρονομία της, φαντάσου να μπορείς να εξερευνήσεις την αυθεντική κινέζικη γαστρονομία και να δοκιμάσεις μοναδικές γεύσεις που ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα είχες φανταστεί απλά γιατί σήμερα πήρες την απόφαση ότι “πρέπει να μάθω κινέζικα”.
  6. Μέρος του κινέζικου πολιτισμού είναι και οι κινέζικες πολεμικές τέχνες, στις οποίες μπορείς να εμβαθύνεις περισσότερο μαθαίνοντας κινέζικα και κατανοώντας τους όρους των κινέζικων αθλημάτων.
  7. Ακόμα, μαθαίνοντας κινέζικα γυμνάζεις και το πνεύμα σου, καθώς τα ιδεογράμματα που έχει η κινέζικη γλώσσα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη.

Αν τώρα τα ερωτήματα του «γιατί να μάθω κινέζικα», σου απαντήθηκαν και δεν έχεις καμία άλλη αμφιβολία, μη χάνεις χρόνο και ξεκίνα το ταξίδι σου σε μία από τις ωραιότερες και πιο ενδιαφέρουσες γλώσσες κάνοντας της εγγραφή σου στα μαθήματα κινέζικων που προσφέρουμε online ή στο Κέντρο Εκπαίδευσής μας στο Ηράκλειο της Κρήτης.