Πληκτρολογήστε εδώ

post

Μαθαίνω Κινέζικα μόνος μου: Κάνε την εκμάθηση Κινέζικων παιχνίδι με 7+1 εύκολους τρόπους

Μαθαίνω Κινέζικα μόνος μου: Κάνε την εκμάθηση Κινέζικων παιχνίδι με 7+1 εύκολους τρόπους

Σε ενδιαφέρει να μάθεις Κινέζικα μόνος σου, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Θες να ξεχωρίσεις στο εργασιακό σου περιβάλλον έχοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της γνώσης της Κινεζικής γλώσσας; Σχεδιάζεις ένα ταξίδι στην Κίνα και θέλεις να βιώσεις στο έπακρο την εμπειρία επικοινωνώντας στα μανδαρινικά; Αν ναι, σου έχουμε πολύ καλά νέα!

Διάβασε το άρθρο και ανακάλυψε πώς μπορείς να μάθεις Κινέζικα μόνος, με απλές και έξυπνες μεθόδους στο ρυθμό που σε βολεύει. Στο εξής, το “Μαθαίνω Κινέζικα μόνος μου με την μέθοδο του Chinese for you” θα γίνει η αγαπημένη σου φράση όταν φίλοι και γνωστοί θα σε ρωτάνε “Πώς έμαθες Κινέζικα τόσο καλά;”.

Γιατί να μάθω Κινέζικα;

Αποκτάς ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην καριέρα σου

Η Κίνα ηγείται στο χώρο των εξαγωγών και των επενδύσεων. Καθώς τα Αγγλικά δεν είναι ευρέως διαδεδομένα στην Κίνα, η εκμάθηση Κινέζικων θα σου δώσει το προνόμιο να μπορείς να επικοινωνείς στη μητρική γλώσσα πιθανών συνεργατών από τη δεύτερη δυνατότερη οικονομία στον κόσμο. Η γνώση της Κινέζικης γλώσσας αποτελεί δυνατό χαρτί στο βιογραφικό σου.

Διευρύνεις τους πνευματικούς ορίζοντές σου

Η Κινέζικη γλώσσα “κουβαλά” μέσα της πάνω από 8.000 χρόνια ιστορίας του πολιτισμού της Κίνας. Θα εκπλαγείς με τη λογική που σχηματίστηκαν οι χαρακτήρες και με το πώς ο διαφορετικός συνδυασμός τους σε ιδεογράμματα, εκφράζει ξεχωριστές έννοιες. Μαθαίνοντας τη γλώσσα θα να κατανοήσεις καλύτερα τη βαθιά πνευματικότητα του κινεζικού πολιτισμού.

Γίνεσαι εξυπνότερος (!)

Στα μανδαρινικά, ο διαφορετικός τονισμός δηλώνει τις ξεχωριστές έννοιες που μπορεί να εκφράζει μια συγκεκριμένη λέξη. Αυτές οι “λεπτές” εναλλαγές στην προφορά, οδηγούν στην ενεργοποίηση τόσο του δεξιού όσο και του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Με απλά λόγια, ο εγκέφαλος σου γίνεται πιο ενεργός όταν μαθαίνεις και χρησιμοποιείς τα Κινέζικα.

Είναι εύκολο να μάθω Κινέζικα μόνος μου;

Καταρχάς, η Κινέζικη γλώσσα δεν είναι τόσο δύσκολη όσο πιστεύεις. Με μεθοδικότητα, όρεξη και εξάσκηση, μπορείς να μάθεις Κινέζικα μόνος σου και να φτάσεις σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Σε σχέση με τα Ελληνικά, έχουν πιο απλή σύνταξη και γραμματική. Η πρόκληση που παρουσιάζουν βρίσκεται στην απαιτική προφορά και στη ποικιλία των ιδεογραμμάτων.

Διάβασε πώς μπορείς να μάθεις Κινέζικα εύκολα:

Εξοικειώσου με την ομιλία.

Θα σε βοηθήσει να μάθεις τις βάσεις της προφορικής Κινέζικης γλώσσας: την προφορά και τον τονισμό.

Αναζήτησε την πρακτική εφαρμογή της γλώσσας.

Συνδύασε την εκμάθηση της γλώσσας με την αξιοποίησή της σε κάποιο προσωπικό χόμπι ή επαγγελματικό project.

Εξασκήσου με σύστημα και συνέπεια. 

Το ξέρεις ήδη πως η επανάληψη είναι η “μητέρα” της μάθησης. Εξασκήσε τον γραπτό και προφορικό λόγο σταθερά.

Συνδύασε τα ενδιαφέροντά σου με τη μάθηση. 

Δες ταινίες, άκουσε μουσική, διάβασε βιβλία. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι πολύ πιο εύκολη όταν γίνεται ευχάριστα.

Μην αφήνεις το άγχος να σε καταβάλει.

Το να μαθαίνεις Κινέζικα είναι μια νέα διαδικασία για το μυαλό σου. Πάρε τον χρόνο σου και μην επιβαρύνεσαι με περιττό άγχος. 

Πώς μαθαίνω Κινέζικα μόνος μου;

7+1 τρόποι για να μάθεις Κινέζικα μόνος σου

1. Εξοικειώνομαι μέσα από σειρές, μουσική και βιβλία

Αναζήτησε κινέζικα τραγούδια, ταινίες ή βιβλία και συνδύασε τη μάθηση με τη διασκέδαση. Ανάλυσε τους στίχους τραγουδιών, παρατήρησε την προφορά των ηθοποιών όσο διαβάζεις τους υπότιτλους, μελέτησε τη σύνταξη και έκφραση σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων. Μόλις αποκτήσεις μια ικανοποιητική εξοικείωση, προσπάθησε να τα αναπαράγεις.

2. Σχεδιάζω τα διαφορετικά ιδεογράμματα

Ο καλύτερος – και μοναδικός – τρόπος για μάθεις τα διαφορετικά Κινέζικα ιδεογράμματα, είναι η πρακτική εξάσκηση. Με τη βοήθεια ενός εγχειριδίου ειδικά για ελληνόφωνους, μπορείς να μάθεις το βασικό λεξιλόγιο μόνος σου. Ρίξε μια ματιά στο βιβλίο Τα Κινέζικα σε απλά Ελληνικά, εδώ θα βρεις όλες τις βασικές και απαραίτητες γνώσεις που θα χρειαστείς για να κάνεις την αρχή στην εκμάθηση της γλώσσας.

 Στο βιβλία θα βρεις σε απλά Ελληνικά:

  • Αναλυτική επεξήγηση του λεξιλογίου και της χρήσης κάθε λέξης με απλά παραδείγματα
  • Κατανοητή υπόδειξη και εξήγηση της σειράς γραφής κάθε χαρακτήρα και ιδεογράμματος
  • Ειδική ενότητα με όλα τα γραμματικά φαινόμενα, πλήρη επεξήγηση και παραδείγματα

3. Μαθαίνω Κινέζικα μόνος μου μέσω e-learning

Η σωστή καθοδήγηση από Έλληνες καθηγητές και καθηγήτριες είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή και αποτελεσματική μάθηση των Κινεζικών. Τώρα μπορείς να την έχεις σε μορφή βίντεο. Προσάρμοσε την εκμάθηση Κινέζικων στο δικό σου πρόγραμμα και λάβε όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα χρειαστείς για να γράφεις και να μιλάς άπταιστα τη γλώσσα. Μάθε τη σωστή προφορά, τη γραμματική και βασικές λέξεις μέσα από 12 e-learning μαθήματα Κινέζικων!

4. Μαθαίνω Κινέζικα με βιβλία για ελληνόφωνους μαθητές

Αν θες να ξεκινήσεις με έναν ιδανικά δομημένο τρόπο εκμάθησης, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες ενός αρχάριου, δοκίμασε τη σειρά βιβλίων που ήδη έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες Έλληνες. Απόκτησε βιβλία Κινέζικων ειδικά διαμορφωμένα για ελληνόφωνους αρχάριους που θέλουν να μάθουν Κινέζικα με τις σωστές βάσεις. 

5. Επικεντρώνομαι στο λεξιλόγιο που με ενδιαφέρει

Στην καθημερινότητα, μια γλώσσα χρησιμοποιεί περίπου το 20% του διαθέσιμου λεξιλογίου.  Εξοικονόμησε χρόνο και ενέργεια μαθαίνοντας για αρχή στο λεξιλόγιο που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Επικεντρώσου στον σκοπό που θέλεις να μάθεις Κινέζικα και ξεκίνα μελετώντας τις λέξεις και φράσεις που πρόκειται να σου χρειαστούν περισσότερο. 

6. Κάνω νέες γνωριμίες, online ή offline

Οι φίλοι και οι γνωστοί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξασκηθείς στα Κινέζικα και να αποκτήσεις άνεση και αυτοπεποίθηση. Αν έχεις ήδη κινεζόφωνους φίλους, έχεις και την ευκαιρία για καθημερινή εξάσκηση ή βοήθεια. Αν δεν έχεις στο περιβάλλον σου κάποιο κινεζόφωνο άτομο, γνώρισε άτομα online και ξεκίνα την επικοινωνία.

7. Έρχομαι σε επαφή με τον κινέζικο πολιτισμό

Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας, είναι η εξερεύνηση του πλούσιου πολιτισμού της Κίνας. Δοκίμασε να παρακολουθήσεις τοπικές εκδηλώσεις με θέμα την Κίνα ή κάνε virtual tours σε μουσεία, γκαλερί τέχνης, πανεπιστημιακά πάνελ ή φεστιβάλ. Μη ξεχνάς ότι το διαδίκτυο προσφέρει ένα θησαυρό γνώσεων.

8. Βρίσκω έξυπνους τρόπους να εξασκηθώ

Οι αλλαγές στις μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να φέρουν το πιο σημαντικό αποτέλεσμα. Πάρε ιδέες για το πώς να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου ώστε να μαθαίνεις και να εξασκείσαι χωρίς κόπο: Άλλαξε το gps σου στα Κινέζικα, δες βίντεο στο youtube με σχετικό περιεχόμενο, αναζήτησε συνταγές μαγειρικής από Κινέζους, και ακολούθησε λογαριασμούς στο instagram με σχετικές συμβουλές εκμάθησης!

Μαθαίνω Κινέζικα εύκολα με όρεξη και αφοσίωση

Επίλεξε τον τρόπο εκμάθησης Κινέζικων που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες και τους στόχους σου. Να θυμάσαι ότι για να μάθεις μια νέα γλώσσα μόνος σου, πρέπει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο και προσπάθεια απ’ όσο θα χρειαζόταν με έναν πιστοποιημένο καθηγητή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασκείσαι καθημερινά. Σταμάτα να λες 明天 (αύριο) και ξεκίνα 今天 (σήμερα)!

Written with 🧡 by SEOCopywriting Agency team